Op zaterdag 3 augustus 2019 werd de 27e editie van de Strandcup gespeeld bij Paviljoen Jeroen.

De temperatuur leek even te laag om op het terras te spelen, maar uiteindelijk werd een beschut plekje gevonden en toen de zon ook nog doorbrak was het buitenverblijf gegarandeerd! Olaf speelde deze editie met Chess Society mee en met de gastspelers Jan Vos en Jonathan Wolfswinkel kwam het Zandvoortse team precies op tien spelers uit.

10 tegen 10
Het toeval wilde dat ook De Raadsheer, inclusief gastspeler Tobias Arnoldussen, precies met tien man acte de présence gaf waardoor er precies dubbelrondig gespeeld kon worden. Iedereen speelde meteen twee partijen tegen dezelfde tegenstander.

Chess Society won de eerste drie ronden en nam daardoor meteen een grote voorsprong van 13 punten. In de rust was deze voorsprong gegroeid tot 21 punten en leidde de thuisclub met 60,5 – 39,5. De strijd was daarmee eigenlijk al beslist al deed De Raadsheer het de tweede helft aanzienlijk beter door de nederlaag te beperken tot 115 – 85. Chess Society won daarmee de cup voor de 18e keer, precies twee maal zo vaak als de Amsterdamse gasten.

Ben leverde een huzarenstukje door 20 uit 20 te scoren. Olaf kwam met 15 punten tot driekwart en Eric legde beslag op het brons in het individuele klassement.

1.      Ben                                       20 uit  20
2.      Olaf                                      15
3.      Eric                                       12
4/5.  Mudra en Kees                       11,5
6-8.  Boudewijn, Jan en Jonathan   10,5
9.      Jordi                                      7
10.    Chris                                      6,5

Bij de Raadsheer werd Simon Groot topscorer met 15,5 uit 20. Hij werd gevolgd door Ron van Dijk met 12,5. Tobias, Gerie en Jop deelden het brons met 11.